Worteltjestaart

Dit recept kwam ik tegen op een van m’n favoriete websites Culy.nl en ik moet zeggen, ik heb nog geen lekkerder worteltjestaart geproefd. Ik heb het recept licht aangepast, omdat zoon 1 en zoon 2 gruwelen van nootjes en ik een iets steviger topping wilde, maar verder verukkeluk!

  • Ingrediënten taart
  • 250 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 3 gram kaneel
  • 9 gram bakpoeder
  • 1/2 theel. zout
  • 220 gram arachideolie
  • 80 gram eidooier
  • 120 gram eiwit
  • 400 gram geraspte wortel
  • Ingrediënten topping
  • 250 gram ongezouten boter
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram crème fraiche
  • 150 gram poedersuiker
  • sap van 1 citroen

Roer bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, zout en arachide-olie goed door elkaar met een houten pollepel. Voeg achtereenvolgens de eidooiers en eiwit en meng wederom goed. Het gaat wat moeizamer nu, dus goed voor de biceps en triceps.

Voeg de gerapte wortel toe en giet het beslag in een standaard springvorm (geen bakpapier of invetten nodig). Bak de taart in circa 45 minuten op 170 graden. Als je er met een sateprikker in prikt moet hij er enigszins droog uitkomen.

Als de taart aan het afkoelen is kun je de topping maken. Alle ingrediënten daarvoor moeten op kamertemperatuur zijn. Eerst meng je de boter en de suiker tot het er luchtig uitziet. Voeg daarna de roomkaas toe en meng goed, daarna de crème fraiche en als laatste het citroensap. Meng alles goed, maar niet te lang anders kan het erg dun worden.

Schep de topping op de taart als deze compleet is afgekoeld of lepel het ernaast.

0